HTML

nevetes.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

DoBa vélemény blog

Utolsó kommentek

  • Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots: Úgy látszik valaki megint nem tudja hogy miről beszél és bekajálta a gyurcsány féle maszatolást am... (2010.06.16. 00:54) Nemzeti jelképek használata - október 23
  • ikri: Cső DoBa! :D Mire nem képes a gugli, még Téged is meg lehet találni vele . Amúgy kezdj aggódni, h... (2008.01.19. 13:06) Csorda a jégen
  • Utolsó 20

Mások írták:

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nézz tévét, különben hülye maradsz! (Széna téri OTP)

2007.05.13. 12:25 DoBa

Persze én is nézek tévét, nem is keveset. Az utóbbi időkig úgy gondoltam, hogy ez a doboz csak elszívja az ember agyát. Miért hittem volna mást, amikor a műsor nagyjából kimerül a „Bruce Willis megmenti a világot” + reklám + „mounika” hármasban. (Persze létezik egyéb normális adás is, viszont elhanyagolható mértékben, valamint olyan időpontokban, amikor az emberek többsége nem ül a képdoboz előtt.)

Történt azonban kis hazánkban egy bankrablás. Egy olyan ember követte el, aki – az apja szerint – egy ma született bárány volt. Bement, jöttek a zsaruk, erre elkezdett követelőzni. Na kérem szépen ő nem nézett eleget tévét, ha nézett volna, tudná, hogy nem fog pénzt kapni. Ha megérkeztek a zsaruk, akkor kell egy második terv, vagy pedig fel kell adni! Ő nem tette, fenyegetőzött, elpatkolt. Hiába, aki hülye haljon meg!

Aztán volt ottan egy helyszínelés és egy rendőr, aki kiegészítette jövedelmét pár százezerrel. Nos, ha látott volna életében „bankrablásos” filmet, tudná, hogy a bankokban vannak mindenféle kütyük, amiket kameráknak emleget a köznép. Amennyiben tudta, nagy szarban lehetett (most már még nagyobban van)  vagy totális barom, ha ennyiért kockáztatta a börtönt, a karrierjét és a megaláztatást. Ugyanakkor, ha nem is szereti a filmeket, csak a „mounikat”, tévénézés közben még mindig elkerülhetetlenül elérték volna a reklámok. Ezekből pedig megtudhatja mindenki, hogy ekkora összeget fél óra alatt hozzávágnak bárkihez. Igaz uzsorakamatra és hülye aki igénybe veszi, de ez még mindig kisebb marhaság lett volna annal, amit tett.

Szóval a hülyeségnek is vannak szintjei, a tévé pedig egy bizonyos szintre viszi a közönségét. Így aki alatta van annak érdemes néznie, aki pedig felette, az továbbra is kerülje el, vagy csinálja úgy ahogy én: nálam a bekapcsolt készülék nem más, mint háttérzaj, amire csak akkor figyelek, ha azt gondolom, hogy érdemes.

1 komment

Címkék: rendőrség hülye

A bejegyzés trackback címe:

https://doba.blog.hu/api/trackback/id/tr6675115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sy 2007.06.25. 13:04:46

Doba: Natgeo/Discovery/Spektrum a tévében, egyébként meg torrent :)

("bocs" a késői kommentért, de lábtörés/nyaralás kombó akadályozott ;) )
süti beállítások módosítása