HTML

nevetes.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

DoBa vélemény blog

Utolsó kommentek

  • Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots: Úgy látszik valaki megint nem tudja hogy miről beszél és bekajálta a gyurcsány féle maszatolást am... (2010.06.16. 00:54) Nemzeti jelképek használata - október 23
  • ikri: Cső DoBa! :D Mire nem képes a gugli, még Téged is meg lehet találni vele . Amúgy kezdj aggódni, h... (2008.01.19. 13:06) Csorda a jégen
  • Utolsó 20

Mások írták:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Veszélyes divat

2007.09.23. 20:54 DoBa

Felgyorsult az éltünk, nincs időnk egymásra, idegeskedünk, rendszertelenül habzsoljuk a műanyag kajákat. Bezzeg az elődeink! Ők tudtak valamit! Vegyük elő az ősi dolgokat, mert az természetközeli!

Kicsit unalmasak már számomra ezek a közhelyek. Ez az egész is csak egy hülye divat. Ők ugye nem idegeskedtek, például a középkorban, amikor bármelyik lovag „levághatta” őket, ha éppen ahhoz volt kedve. Nem rendszertelenül ettek, hanem inkább sehogy, mert sokszor nem volt mit. Ha megbetegedtek, akkor vagy átvészelték vagy megdöglöttek és kész.

Természetgyógyászat, biokaja és otthonszülés ez kell nekünk! Én csak azt nem értem, hogy amikor még nem volt ez az elembertelenedett orvostudomány, hanem csak a természetközeli jó módszerek, akkor miért volt az átlagéletkor – a mai környezetszennyezés és önpusztító életmód  ellenére is - fele a mostaninak ?

Természetgyógyászat

Láttam olyan dolgokat, amiket hallomásból soha nem hittem volna el. Hiszek abban, hogy létezik a chi. Abban is biztos vagyok, hogy léteznek olyan módszerek amik nem tartoznak a hagyományos orvostudományok kategóriájába és mégis számos betegség esetén látványos javulás érhető el velük. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a természetgyógyászat mindenre megoldás lenne, főleg úgy, hogy igazi orvos nem is látta az embert. Azt sem gondolom, hogy több mint 10 évig csak hülyeségeket tanítanak az orvosoknak. Egyik ismerősöm szavai miután elment egy „gyógyítóhoz”: „azt mondta, hogy javulni fog az állapotom, csak hinnem kell benne... de basszameg  én nem hiszek a kalmopyrinben és mégis, ha beveszem elmúlik a fejfájásom”. (Többet nem is ment „hinni”.)

Bio élelmiszer

Ez is egy jó dolog, nem kell azt a sok vegyszert megennünk. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a „bio” minősítésnek milyen feltételei vannak, és hogy hol található pl. kis hazánkban olyan termőföld, ahol semmilyen káros anyag nem éri a növényeket. Biztos, hogy van ilyen! Legalábbis az alapján tuti, amit az egyik barátom - akinek a családjában feltűnően magas az orvosok száma - mesélt: „Bekerült egy ember a kórházba, és senki nem tudott rájönni, hogy mi a baja. Mégpedig azért, mert egy olyan élősködő támadta meg, ami a növényvédőszereknek hála, az utóbbi fél évszázadban nem okozott gondot. Az orvosin is szinte csak egy lábjegyzet. Emberünk majdnem belehalt.”
(Persze azt sem értem, hogy a legtöbb esetben a „bio” miért egyenlő a „vegával”? Én bio disznót akarok enni!)

Otthonszülés

Na ez itt most a sláger! És a hetekben történt szerencsétlenség verte ki nálam a biztosítékot.

„A szülő nő biztonságérzése kulcskérdés a szülés kimenetele, komplikációmentessége szempontjából. Az otthonszülés így mindazok számára jó megoldás lehet, akik szülés közben ismerős környezetben, saját otthonukban érzik a legnagyobb biztonságban magukat, mert ott minden az ő kívánságuk szerint történik. Azon emberek támogatásával szülhetnek, akik ismerik és elfogadják őket olyannak, amilyenek, akik nem támasztanak feléjük elvárásokat, amiknek meg kellene felelni, és ezzel feleslegesen energiát pazarolni. Ebben a közegben természetes, hogy a történések középpontjában az anya áll, azt figyelik, hogy ő hogyan tud könnyebben szülni, hozzá alkalmazkodnak a szülést kísérő családtagok és a bába, a dúla is.”
Forrás: TAVAM.

Nem vagyok nő és gyerekem sem született még, így nem tudhatom, hogy mikor érzi magát biztonságban szülés közben egy kismama. Nekem mindenesetre a biztonságot az jelentené, hogy tudom,  ha bármi gond van, akkor egy egész orvoscsapat áll készenlétben, hogy sem a kedvesemnek, sem a születendő gyermekünknek ne legyen semmi baja.

Persze régen meghitt hangulatban, otthon  ment a szülés. Ott volt a család meg esetleg egy vajákos nő, aztán lett ami lett. Nem azért volt mindez, mert ez jó és biztonságos dolog, hanem azért mert nem volt más! És igen! Sokkal több baba és mama halt bele a szülésben mint most!

Lehet majmolni a távolkeleti meg ősi dolgokat. Rendezgethetjük a lakásunkat mindenféle energiavonalaknak megfelelően, mehetünk kuruzslóhoz, ehetjük a bio/vega szart a műanyag szar helyett, viszont nem tehetünk kockára egy születendő életet csak azért mert elhitették velünk, hogy az jó. Esetleg tényleg kényelmesebb a mamának és a babának is, viszont annyira nem lehet az, hogy megérje a kockázatot. És igen, vannak szar kórházak, ahol nagyüzemben (szinte) embertelenül  vezetik le a szüléseket. Oda nem kell menni!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://doba.blog.hu/api/trackback/id/tr8174582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Otthonszülés - gyere, szavazz te is! 2010.06.15. 06:56:24

Hogy ihletet adjak a voksoláshoz, itt egy rövid kis pocakmozgás, némi aláfestő zenével. :-) Nekem az ilyesmi bizarrnak tűnt korábban (pont úgy, ahogy most az otthonszülés), de amióta Ő megszületett, titkon visszasírom ezeket az utolsó "egyben&q...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása