HTML

nevetes.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

DoBa vélemény blog

Utolsó kommentek

  • Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots: Úgy látszik valaki megint nem tudja hogy miről beszél és bekajálta a gyurcsány féle maszatolást am... (2010.06.16. 00:54) Nemzeti jelképek használata - október 23
  • ikri: Cső DoBa! :D Mire nem képes a gugli, még Téged is meg lehet találni vele . Amúgy kezdj aggódni, h... (2008.01.19. 13:06) Csorda a jégen
  • Utolsó 20

Mások írták:

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

BKV utas vs. kerékpárszállítás

2007.04.30. 16:30 DoBa

Itt a jó idő és a hosszú hétvége. Kerékpárra fel! Gond csak akkor lehet, ha az ember esetleg a HÉV-en szeretné szállítani a bringát.

Tegnap, mivel szokás szerint késésben voltam, gondoltam egy darabig HÉV-vel megyek. Már a megállóban éreztem, hogy ez nem lesz egyszerű, mivel összesen egy bringa és babakocsi szállítására kijelölt hely volt, aminél már két kisbabás pár várakozott. Mikor felszálltunk a babkocsik száma összesen 3 a bringáké pedig 4 lett. Így még pont elfértünk. A HÉV amúgy talán félig volt teli, csak mi szorongtunk. Ez nem is lett volna annyira nagy gond, ha jó pár utastárunk nem dönt úgy, hogy mindenképpen ott akar le ill. felszállni.

Nem szokásom szóvá tenni, ha valaki hülye, mert úgysem érti meg, vitatkozni pedig nem szeretek. Így amikor már sokadszorra kellett odébb tenni a bringákat, még mindig csak magamban küldtem el melegebb éghajlatra azt, aki aktuálisan nem volt képes a kocsiban található másik két ajtó valamelyikét használni.

Nem így bringás utastársaim, akiknél akkor szakadt el a cérna, amikor egy öreg bácsi fogta magát és átsétált az egész vagonon, mert ő pont ott akart leszállni, ahol mi nyomorogtunk. Közölték vele, hogy csak itt lehet biciklit szállítani, mire ő felháborodottan kijelentette, hogy a HÉV-en „elsődlegesen” emberek utaznak, és csak „másodlagosan” lehet rajta biciklit vinni.

Ezután sokadszorra szétbombáztuk a biciklikből összerakott „dombot” ügyelve a három babakocsira, hogy a bácsika leszállhasson és a megállóban várakozó emberek pedig fel. És amit közben gondoltam inkább nem írnám ide...

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://doba.blog.hu/api/trackback/id/tr5665329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása